NAJ SE VAM PREDSTAVIM

Ali ti lahko zaupam malce več o sebi? Želim si, da se spoznava, ker imam občutek, da bova postala zelo dobra prijatelja.

IME MI JE PANCHO

No, vsaj v pasji izkaznici je tako zapisano. Moja »mama« mi namreč večkrat reče razbojnik. Verjetno je huda name, ker sem včasih trmast in jo ne ubogam. Imam svojo glavo in bistroumne misli, zato ne plešem kot ona žvižga. Vsaj ne vedno. Sicer pa zelo rad spim in poležavam. Obožujem jutra in premetavanje po postelji. Še posebej so mi všeč deževna jutra, ko lahko dalj časa poležim in se igram skrivalnice pod odejo. Ne maram namreč dežja in mokre dlake. Pa ni bilo vedno tako, nisem imel od nekdaj dovoljenja in dostopa do postelje. Zakaj? Zaradi dlak. Kot da je moja krivda, da sem kosmatinec. Grrr. Saj sem prosil dlake naj ostanejo na meni in naj ne odpadajo, a me niso ubogale. Razbojnice so, tako kot jaz. Kaj se je torej zgodilo? Nekega dne sem se igral in se zapletel v človeško majico. V paniki sem skočil na posteljo k »mami«, da me odplete in reši iz te zagate. Ona pa sploh ni slekla majice z mene, niti se ni jezila, ker sem skočil na posteljo, temveč je s sijočimi očmi in nasmeškom do ušes navdušeno vzkliknila: »Imam idejo! Če bi imel pižamico, bi lahko vsako noč spal pri meni.«

Pancho oblačila za pse

Hov hov. To je bil zelo vesel dan. »Mama« se je nemudoma vsedla za šivalni stroj in pričela ustvarjati. Niti kosti nisem uspel zglodati do konca, že se je pred mojimi očmi bohotila moja prva pižama. Čisto moja in samo zame. Mmm…

Bila je mehka in topla, imela pa je tudi gumbe in luknjo za moj repek. Od takrat dalje lahko vsako noč prespim pri moji »mami«. Če seveda hočem. Tudi za kavč nimam več prepovedi približevanja. Hvala »mami« za pižamo. Pardon, za pižami. Zdaj imam namreč že dve. Eno tanjšo za pasje vroče dni in eno debelejšo za mrzle dni. Če je zelo mrzlo, jo imam oblečeno pa tudi na sprehodu. No, to pa potemtakem niti ni več zgolj pižama, ampak prava pasja obleka. Ko bi le videli radovedne poglede mojih pasjih prijateljev, ko so me prvič videli v moji novi pasji opravi. Neprecenljivo. Z migajočimi repi in iskrivimi očmi so me občudovali, cedile so se jim sline, jaz pa sem se počutil kot največji frajer. Z veseljem sem jim razložil, da je to lovilec dlak, s katerim lahko brezskrbno skačem po postelji, obenem me pa še greje in varuje pred vodo z neba. Od navdušenja so glasno zalajali. Vsi so želeli imeti takšno obleko, narejeno po njim lastnih pasjih merah.

Zdaj jo imajo že vsi moji kosmati prijatelji. Včasih imamo zabavo v pižamah. Vsak si obleče svojo najljubšo, nato pa se skupaj igramo in grizemo kosti. Na koncu večera vsi utrujeni in siti popadamo v posteljo ter zadovoljni in srečni zaspimo. Spati na postelji je namreč največja pasja nagrada.

Ker rad delim fantastične pogruntavščine, bi tudi tebi rad povedal zanjo. Zdaj so že v vseh velikostih, različnih barvah in vzorcih, za fantke in punčke, razbojnike in pridne kužke, mrcine in majhne kužke. Obleči ali neobleči psa tako ni več vprašanje. Vprašanje je le, kateri lovilec dlak bo postal njegova najljubša pasja obleka. Kdo pravi, da obleka ne naredi psa. Hov hov.

VIZIJA

Z »mamo« zasledujeva cilj obleči vsakega lajajočega štirinožca, željnega lovilca dlak.

POSLANSTVO

S spremljanjem modnih trendov in uvajanjem novosti na področju pasje garderobe zadovoljujeva modne potrebe tako kratkodlakih kot dolgodlakih kosmatincev, vzpodbujava povezanost psa s človekom, hkrati pa razvijava kulturo oblačenja pri mojih pasjih prijateljih.

Z zbirko raznovrstnih trajnostno vzdržnih in modnih oblačil, teliranih za vsako pasmo posebej, želiva pri psih in njihovih gospodarjih vzbuditi občutek povezanosti in ljubljenosti ter jim pričarati srečne in igrive skupne trenutke.

Pes je človeku najboljši prijatelj, zato njihova sreča predstavlja najino največje zadovoljstvo.